Biografija

Darko Pernjak (Koprivnica, 12. Listopada 1967.) hrvatski je književnik i vinski trgovac. Živi i stvara u Koprivnici. 

Završio je za inženjera geotehnike no kako je prvo pravo zaposlenje dobio kao voditelj vinoteke, tako se i kasnije odlučio svoju poslovnu karijeru razvijati u trgovini vinima. Spisateljski porivi iz učeničkih dana kada je sudjelovao u amaterskom alternativnom kazalištu ''Crne šume'', kada je pisao drame, kratke priče i pjesme, nisu nikad ugasli nego ih razvija paralelno sa svojom poslovnom karijerom. Danas je aktivan sudionik kulturnog života Koprivnice, često kao sudionik organizacijskih odbora raznih književnih manifestacija, pokretač i urednik je zbornika ''Koprivnički književni godišnjak'', koordinator Koljnofskih književnih susreta u Mađarskoj. Jedan je od pokretača i urednika književnog časopisa Artikulacije.

Književni rad

Knjige potpisuje književnim pseudonimom Pero Pernjak. 

O njegovim djelima pisali su Božena Loborec, Ljerka Car Matutinović, Lada Žigo, Božica Jelušić, Enerika Bijač, Kristina Poljičak, Đuro Vidmarović, Denis Peričić i Mladen Levak. Ogledi su objavljivani u Vijencu, Hrvatskom slovu, Koprivničkom književnom godišnjaku i Glasu Podravine.


Piše isključivo prozu u svim formama, od kratkih priča do romana. 2016. godine objavio je i prvu knjigu za djecu kojom je proširio svoje područje književnog stvaranja. Član je Društva hrvatskih književnika i Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade.

* - obavezna polja