Biografija

Darko Pernjak (Koprivnica, 12. Listopada 1967.) hrvatski je književnik i vinski trgovac. Živi i stvara u Koprivnici. 

Završio je za inženjera geotehnike no kako je prvo pravo zaposlenje dobio kao voditelj vinoteke, tako se i kasnije odlučio svoju poslovnu karijeru razvijati u trgovini vinima. Spisateljski porivi iz učeničkih dana kada je sudjelovao u amaterskom alternativnom kazalištu ''Crne šume'', kada je pisao drame, kratke priče i pjesme, nisu nikad ugasli nego ih razvija paralelno sa svojom poslovnom karijerom. Danas je aktivan sudionik kulturnog života Koprivnice.

Književni rad

Knjige s početa potpisuje književnim pseudonimom Pero Pernjak, kasnije nadimku Pero dodaje i pravo ime Darko, da bi se dalje nastavio potpisivati kao Darko Pernjak

Piše prozu u svim formama, od kratkih priča do romana. 2016. godine objavio je i prvu knjigu za djecu kojom je proširio svoje područje književnog stvaranja. Član je Društva hrvatskih književnika i Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade. Iako se često izjašnjavao kao isključivo prozni pisac 2018. je objavio zbirku pjesama te se tako okušao i tom polju književnog stvaralaštva. 

* - obavezna polja