Predstavljanje nove knjige

Fotografije uz članak 6
06.03.2015
U izdanju Udruge Stih izašla je iz tiska nova knjiga Darka Pere Pernjaka ''Vrijeme pravih kapetana''. Knjiga je predstavljena 06.03.2015. u Koprivnici u Galeriji u 19 sati. Knjigu su predstavili Lada Žigo, književnica i književna kritičarka, Marko Gregur, književnik, Sven Šestak, glumac i sam autor Darko Pero Pernjak. Brojna koprivnička publika s oduševljenjem je primila novu knjigu svojeg domaćeg autora, dok je sam autor izrazio zadovoljstvo što nakon duže vremena predstavlja knjigu u Koprivnici, naime turneja predstavljanja zadnje njegove knjige krenula je iz Đelekovca i nije se održala u Koprivnici.

''Vrijeme pravih kapetana'' je zbirka kratkih priča koje su kontinuirano izlazile tijekom godine dana u tjedniku Glas Podravine. Promotori su pohvalili Pernjakov originalni poetsko-reporteski način pisanja, dok je sam autor komentirao kako je želio da sve ''nevolje'' svojeg glavnog junaka Vida koje ne rješava i nije im dorastao, čitatelja natjeraju da zauzme stav i kad se sam nađe u sličnoj situaciji ne postupi poput njega.

''Mnogi čitatelji u Vidu će prepoznati sebe. Stoga, iako je glavni junak izdvojen iz svijeta, priče o njemu zasigurno će doći do čitatelja koji, baš kao Vid, žude neki drukčiji, bolji svijet, svijet susreta i dodira, svijet bez praznih očiju koje površno promatraju isprazan repertoar sadašnjice.'', rekla je Lada Žigo.
* - obavezna polja