Gostovanje u Ivancu

Fotografije uz članak 8
11.04.2018

Preneseno s bloga: https://kuppkz.blogspot.hr

 

DVA KNJIŽEVNIKA DVA ZAJEDNIČKA  KNJIŽEVNA SUSRETA 

 

        - "U Osnovnoj školi Ivana Kukuljevića Sakcinskog  dva književnika iz KC-KŽ županije, Darko Pero Pernjak i Josip Petrlić Pjer su gostovala i održala dva zajednička književna susreta, predstavivši svoju zajedničku knjigu za djecu Bilogorske zgode."Ovako bi zvučao ili glasio tekst da je pisan za novine ili portal, ali pod uvjetom  da novinar nije bio prisutan na ovim književnim susretima već je tekst pisao iz najave događaja. A da je kojim slučajem bio, tekst bi imao sasvim drugačiji, topliji i lirskiji prizvuk jer je ravnodušnost ili nezanimljivost na ovim susretima bila odmah na samom  ulazu književnika u sportsku dvoranu isključena. Zapravo, tko je do sada imao"posla" s načinom rada ova dva književnika na književnim susretima, sve drugo osim iznimne interakcije, nenametljive edukativnosti i strpljive predanosti spram djece drugo ili drugačije nije moglo niti doći u obzir.

 

Pero i Pjer su održali dva motivirajuća književna susreta na kojim je bilo oko 270 djece, uzrasta od prvog do četvrtog razreda, i 12 učiteljica. Druženje s njihovom pisanom riječju je bilo iznimno te  su susreti u trajanju od "samo" jednog školskog sata, po grupi, bili i više nego prekratki, s obzirom na dinamiku, te je odmah izražena želja za novim susretima s istim akterima.


Preneseno s portala Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec

 

Književni susret za učenike nižih razreda

Autor: Renata Papec, 15. 4. 2018.

U našoj je školi održan susret s književnicima Josipom Petrlićem Pjerom i Darkom Perom Pernjakom. Oni su se s našim učenicima družili u dva termina. Peti sat jutarnje smjene bio je namijenjen učenicima 2. a, b, c, d, i 4. c razreda, a prvi sat popodnevne smjene 1. a, b, c, d i 3. a, b, c. Susret je prošao u dinamičnom tonu uz čitanje ulomaka iz knjige Bilogorske zgode, razgovora s učenicima te igre.

Knjiga je zanimljiva jer sadrži po jednu priču svakog od autora, Vilim i Crna gora, s dvije prednje korice i naslovnice. Odlazeći, ostavili su iza sebe vedru atmosferu. Susret s književnicima organizirala je učiteljica hrvatskog jezika Marija Videc.


* - obavezna polja