IZVANREDNA VIJEST

02.03.2014

Hrvatsko državno odvjetništvo sinoć je pri Općinskom sudu u Zagrebu podnijelo krivičnu prijavu protiv Franza Kafke (rođen u Pragu 1883. godine) zbog podrivanja državnog sustava i otvorenog pozivanja na rušenje državnog poretka. U svojem inkriminirajućem djelu Proces on navodno razotkriva besmisao organa države uprave, dok zapravo ide samo za time da naruši legitimitet države Hrvatske i sruši je. Naime državno odvjetništvo je zadnjih godina primilo niz prijava od strane službenika iz niza različitih upravnih razina zbog povreda dostojanstva i digniteta njih kao službenih osoba. Nakon temeljito provedene istrage utvrđeno ja kako se prekršitelji u svom govoru mržnje vrlo često pozivaju upravo na Franza Kafku koji je, prema njihovim navodima, kao njih službenike davno razotkrio, dok su njegovo inkriminirajuće djelo, iz kojeg prekršitelji crpe govor mržnje prema službenicima, istražitelji pronašli prilikom gotovo svakog pretresa stana prekršitelja, nerijetko dobro skrivenog u svrhu prikrivanja pripadnosti pokretu Franza Kafke. Franz Kafka između ostalog optužen je i za kazneno djelo neprijateljske propagande, zatim za poticanje pobune i udruživanja radi počinjenja kriminalnih djela te će mu se suditi i po tim točkama optužnice, a svi kod kojih će se pronaći knjiga Proces biti će optuženi kao suučesnici. Očekuje se da će Općinski sud u Zagrebu po hitnom postupku zabraniti djela Franza Kafke, poglavito njegovo djelo Proces, do okončanja sudskog postupka.

Sindikat državnih službenika pozdravio je ovo podizanje optužnice jer će se tako konačno zauvijek riješiti pitanje njihovog dostojanstva. Nadalje ističu kako sama povreda njihovog dostojanstva koja redovito verbalno eskalira, a sve češće i fizički, i nije bila presudna za podnošenje prijava Ministarstvu unutrašnjih poslova, već je to bila ozbiljna zabrinutost za funkcioniranje pravne države. Sudionici procesa pred državnim tijelima su mahom prekršitelji zakona koji bi htjeli da im se njihova nedjela oproste pri tom se pozivajući na navodnu besmislenost zakonskih odredaba, koje je Kafka definirao, pod koje su potpali. Sudionici procesa u bijesu zbog navodne nepravde, koja to naravno nije jer državni službenik nikako drugačije osim po paragrafu zakona ne postupa, prijete spomenutim Franzom Kafkom i njegovim djelom Proces u kojem su razotkriveni, čak im govore u kojim ih odlomcima prepoznaju i da oni neće dopustiti da završe kao Josip K. iz djela Proces nego da će se pobuniti. Prvo govore da je sve što traže samo zdravi razum, zatim prijete da će biti krvi. Ovakvo stanje Sindikat državnih službenika dalje više ne može tolerirati i smatra ga otvorenim pozivanjem na podrivanje državnog poretka i rušenjem naše mlade države Hrvatske. Sindikat državnih službenika isto tako podsjeća kako je država propisala način postupanja prema državnim službenicima koji su prekršili etički kodeks ponašanja kojeg su se dužni pridržavati i poziva sve nezadovoljne građane neka iskoriste svoje zakonsko pravo i ukoliko su nezadovoljni pokrenu proces pritužbe prema već propisanom postupku i tako ostvare svoja eventualno povrijeđena građanska prava. Drugim riječima, neka institucije rade svoj posao. Nadalje, Sindikat državnih službenika utvrdio je kako se u verbalnim uvredama spominje uskrsavanje austro-ugarske birokracije, no kako taj trend nije ulovio maha odustali su od tužbe austrijske kraljevske obitelji Habsburg do daljnjeg.

Neslužbeno saznajemo od jednog visoko rangiranog službenika, koji je želio ostati anoniman, kako je znakovito da se ova pojava događa samo u procesima niže vrijednosti, i to u svim vrstama i rangovima službeničkih ovlasti i postupanja, dok se u procesima višemilijunskih vrijednosti, gdje bi se očekivano trebao dogoditi najveći otpor, bez obzira na vrste počinjenih nepravilnosti, to ne događa. Čak štoviše, počinitelji višemilijunskih prevara vrlo rado surađuju sa istražiteljima, sami podastiru istražiteljima relevantne za njihov proces činjenice i vrlo često budu svjedoci pokajnici kako bi se razotkrile još gore i veće prevare. Stoga i on sumnja kako se iza širokog pokreta koji je stvorio Franz Kafka kriju neki stari antagonizmi koji imaju za cilju srušiti državu Hrvatsku i kako tom pokretu jednom zauvijek treba odlučno stati na kraj.

Sve ove navode službeno potvrđuje i Služba za zaštitu ustavnog poretka Republike Hrvatske. Oni sumnjaju kako iza cijelog pokreta Franza Kafke stoji špijunsko podzemlje, Slobodni zidari i Pokret za obnovu Jugoslavije. Nadaju se kako će se hitnom istragom i sudskim postupkom uspješno spriječiti djelovanje državnog neprijatelja.

O uhićenjima i tijeku suđenja redovito ćemo vas izvještavati.

Darko Pero Pernjak, Koprivnica, 2014.

* - obavezna polja